Asuuko teillä tuleva kaverikoira?

Kaverikoirakursseista:

* Tiedoksi Kennelliiton Kaverikoira-toimintaan mukaan haluaville ***

Suunnittelemme uutta Kaverikoirakoulutusta mahdollisesti loppukesään/syksyyn 2021, riippuen koronavirus tilanteesta.

Tietoa Kaverikoira-toiminnasta Suomen Kennelliiton sivuilta: https://www.kennelliitto.fi/koirat/kaverikoirat sekä kotisivuiltamme: http://www.porinkaverikoirat.fi/198599760

Kiinnostuitko toiminnastamme ja haluaisit lähteä mukaan toimintaan?

Otamme ilolla uusia koirakoita mukaamme mukavaan toimintaan! Mukaan voivat tulla terveet ja yli kaksi-vuotiaat koirat, jotka nauttivat vieraiden ihmisten kohtaamisesta ja muuttuvista tilanteista. Koiran on tultava toimeen myös toisten koirien kanssa, vaikka vierailuilla ei olekaan tarkoitus, että koirat leikkivät keskenään. Vierailukohteiden tilat ovat joskus varsin ahtaita ja koirat joutuvat "työskentelemään" hyvin lähellä toisiaan. Koiran rodulla, roduttomuudella tai muullakaan ulkoisella ominaisuudella ei ole merkitystä. Kuitenkin vuoden 2016 alusta lähtien Kaverikoiraohjaajan on oltava Suomen Kennelliiton jäsen ja uuden Kaverikoiran tulee olla Suomen Kennelliiton koirarekisterissä tai FIX-rekisterissä tunnistusmerkittynä.

Omistajan on tunnettava koiransa ja sen tausta. Hänen on myös hallittava koiransa kaikissa tilanteissa. Omistajan on myös oltava valmis sitoutumaan toimintaan. Ryhmämme vierailut ajoittuvat pääsääntöisesti arkipäiviin "virka-aikana", joskin myös joskus iltaisin ja viikonloppuisin. Pääkohderyhmiämme ovat lapset, vammaiset ja vanhukset sekä päihde- ja mielenterveyskuntoutujat. Vierailukohteina ovat siis lähinnä päiväkodit, iltapäiväkerhot, kesäleikkikentät, vammaisten asumis-/päivätoimintayksiköt sekä vanhusten palvelutalot.

Uutena koirakkona pääset mukaan toimintaan ryhmämme järjestämän oman koulutuksen ja perehdytyksen kautta. Toiminta on vapaaehtoista eikä siitä makseta palkkaa, muuta kuin kaverikoiravierailuista jäävän, tosi hyvän mielen muodossa.

Kaikki kaverikoirat toimivat aina toimintaryhmässä, joka on avoin kaikille. Vierailuille osallistuu aina vähintään kaksi koirakkoa. Kaverikoirat toimivat Suomen Kennelliiton alaisuudessa.

Mikäli olet kiinnostunut tuottamaan hyvää mieltä lähimmäisillesi ystävällisen koiran avulla ja uskot voivasi sitoutua toimintaan pitkällä ajanjaksolla, olet etsimämme henkilö. Mukaan pääset ottamalla yhteyttä meihin. Uusien koirakoiden yhteyshenkilönä toimii Jonna Elonen, jonna.elonen@hotmail.com  tietoja antaa myös Jane Savolainen, joka on myös Satakunnan Kennelpiirin Kaverikoiravastaava janesa61@hotmail.com Katso myös: Yhteystiedot

Lisätietoa kaverikoirista ja toiminnasta saat Suomen Kennelliiton sivuilta: http://www.kennelliitto.fi/kaverikoirat